lunes, 24 de septiembre de 2018

TunaRace Balfegó Caldetes 2018



Doncs si fas triatlons, mica en mica et va començant a agradar nedar… i si mfas triatlons de mitja o llarga distancia, ja t’animes a fer travesses… així de fácil!... A 2 setmanes del Ironman Barcelona, tenir la TunaRace Balfegó a Caldetes, al costat de casa, amb una distancvia de 4k es un regal. Si a més ho organitza el Presi del teu equip, en Santi Pellejero, amb tot d’amics i coneguts, doncs ja no hi ha excusa. I així va ser com ens vam apuntar el Carles, Joan Baseda i Jo a fer aquest “entreno” per l’Ironman.

El dia abans, dissabte, habiem fet un Simulacre de Half també a Caldetes, així que arribavem en plena carrega d’entrenaments. Quedem no massa aviat pel que estem acostumats, a les 8:15 a Cabrils… tot un regal després de setmanes i setmanes matinant a les 6 per fer entrenaments. La sortida era a les 10 i en ser a prop de casa, podriem anar amb calma.


Aparquem al Passeig dels Anglesos i anem xino xano caminant fins a la platja a saludar als de Bestrail i Dynamics Hotel que organitzaven la travessa. Un cop allà, veiem que és a ppunt de sortir la prova dels 1.500. Allà esta el meu cosí Raul, que acaba de començar amb això de nedar, la Olga i la Neus, la Adriadna… fan la sortida i aprofitem per anar a posar-nos el neoprè.


Fa molta calor, pero al Ironman anirem amb Neoprè i per tant, avui toca seguir amb les sencacions i ritmes que tindrem en 2 setmanes. Ens estem canviant tot just al costat de Mireia Belmonte, tot un plaer poder coincidir a una prova amb un referent de la natació mundial… això es el que fa també únics aquests esports. Ara ja es pot dir que vaig competir en un Half contra Gomez Noya i ara que he competit contra Mireia Belmonte!


Anem cap a l’aigua a escalfa una mica, poc, perquè ja tindrem temps d’escalfar en els 4k, pero si probar l’aigua. Està calenteta, i lo únic que ens preocupen son les medusses que diuen ens trobarem.
Tots al Calaix, petit Briefing i sortida. El circuit es com el del Ironman, un Rectangle … la primera boia està a 50 metres, gir a l’esquerre peò no hi ha gaire lio ja que la gent s’ho pren amb calma a les travesses (quina diferencia amb els Triatlons!)… recta de 800 metres mes o menys que vaig fent bé, amb corrent a favor, dos boies de gir a la dreta i ja estem de tornada. Passo el 1.000 en 17:30 (corrent a favor clar!)…


La recta més llarga es de 2km… el Fons marí no és gaire atractiu, només sorra, sense roques ni peixos per entretenir-se així que busques dos o tres nedadors com a referencia i agafar ritme… fins que ens trobem a mitja recta un Banc de Medusses. No es mouen peò les has d’anar vigilant i esquivant. De fet, una me la trobo de cop sota el pit, m’aparto lo ràpid que puc, era gelatinosa i grossa, sembla no m’ha picat… noto una mica de coisor al llavi, però es molt lleu. Passem les medusses, mha servit d’entreteniment. Gir a la dreta, allà està el Santi amb la Barca… i corrent a favor anem a buscar la darrera recta.

Ja no veig tants nedadors, pero segueixo al meu ritme, la tornada se’m fa relativament curta, vaig comode, sense rampes a les cames com altres anys, arribo a la platja per fer els 4k en 1h21’39” i content d’haber sumat un entreno mes #roadtoironman



No hay comentarios:

Publicar un comentario